Dado Polumenta je rodjen 29.08.1982 u Bijelom Polju.
Biografija:
Pored sina Dorijana, muzika mu je najveca ljubav. Takodje Dado istice, da mu je gluma, jedina neostvarena ljubav, ali veruje da ce jednog dana i taj svoj san realizovati. Od malih nogu je zavolio muziku i poceo amaterski pjevati i svirati.
Dado: ”98. Se na nastupu pojavljujem pred tri hiljade ljudi I tog trenutka shvatam da je najvece priznanje za covjeka kada ga vole zbog onog sto jeste“
Sa stricem Sakom Polumentom (koji je imao veliki utisak na njegovu karijeru) je snimio pesmu „Ljepsa od noci".
Dado Polumenta je pametno smislio kako da usred ekonomske krize, bez zajmova i kredita dođe do stana. Prošlog utorka Polumenta mlađi postao je vlasnik stana u Novom Sadu koji je isplaćivao radeću u diskoteci „Kili“, pošto je gazda tog lokala istovremeno i izvođač radova. Za prostranu nekretninu od devedeset kvadrata Dado je radio samo deset meseci, dok bi nekom drugom građaninu u isplaćivanju rata kredita protekao ostatak života.
__________________ Vaša omiljena Radio Stanica i još 500 drugih... SKINI OVDE Najbolji i najjeftiniji shopping u Vašoj državi... Uporedite sami...
Ko gubi, ima pravo da se ljuti. Izgleda da je ova izreka postala sportsko geslo Dada Polumente. Malo je reci da se covek nervira kada njegova ekipa izgubi utakmicu u malom fudbalu. Ma sta da se nervira, dobije napad akutnog popizditisa.
- Najbolje bi bilo da je moj menadzer Bosko na teren doveo jos i Piksija u svoju ekipu! Igramo amaterski fudbal, a on dovede maltene profesionalce, pa nije ni cudo sto pobedjuju - zali se Dado.
Dado inace fudbal igra jednom nedeljno na raznim terenima u Beogradu. A kad ne gubi - uziva.
- Posle utakmice, kada se dobro istrcim, odem kuci i spavam kao beba. Nema boljeg treninga od ovog. Kada bih imao vremena, igrao bih najmanje dva puta nedeljno - kaze Dado.
DADO POLUMENTA: Sci-Fi spot za pjesmu “Fali mi ljubav”
Dado Polumenta je završio snimanje novog spota za pjesmu “Fali mi ljubav”. Nakon što je Haris Dubica poslao Dadu Polumentu u ludnicu u spotu “Moja srno” ovoga puta šalje ga u budućnost u godinu 2387. gdje mu je djevojka Danijela zarobljena od ljutog starog mafijaša kojeg čuvaju različite nindže.
Inače Danijela Mijatović, manekenka koja se pojavljuje u spotu je rodica američkog predsjednika Baraka Obame. Danijelin otac je bosanac a mati joj je rodom iz Kenije i živjela je u istom selu kao i njen rođak Hussein Obama, otac američkog predsjednika Baraka Obame.
Prije snimanja spota Dado je morao vježbati i trenirati s momkom koji posjeduje crni pojas i poznaje ostale borbene tehnike tako da mu je pokazao i mačevanje. Dado se u ulozi borca i oslobodioca dobro snašao i pokazao i ovaj put kako ima glumacki talenat. Pored Danijele bilo je tu i drugih manekenki u spotu koje su uljepšale ovaj projekat i uz to još preko 20 statista koji su glumili nindže iz budućnosti.
Sudeći po svemu spot ce biti jako zanimljiv jer je ekipa DJ DaJo Production koristila mnogo specijalnih efekata koji dočaravaju atmosferu kao na filmovima poput, Star Wars-a, Matrix-a, Star Gate-a ostalih Sci-Fi filmova i serijala. Spot je sada u fazi montaže i postprodukcije i biće gotov najvjerovatnije početkom iduće godine.
U stan u Novom Sadu Dado Polumenta uselio se sa devojkom. Zezaju ga da je sad na kratkom lancu jer ga ne pusta nigde samog.
Kako stvari stoje, Dado Polumenta je otisao u svalersku penziju! Poznatog zavodnika (geni su to...) uspela je da smiri izvesna Tijana iz Novog Sada. Iako se vidjaju vise od godinu dana, poslednja dva meseca veza je postala jako ozbiljna, pa Dado vise ni na rekreaciju ne ide sam - dok on igra fudbal, ona ga gleda kroz prozor kafica. Da joj bude na oku! To znaci da ga ne pusta ni na nastupe, vec se prikacila, pa putuje sa njim. A da bude sigurna da se bivsi svaler nece izmigoljiti na sporedni ulaz, kod sebe drzi njegov telefon, ali i kljuceve od audija Q7. Sto je sigurno - sigurno je.
- 'Pred leto su se nesto svadjali. Obecao je da ce je voditi na more, pa je ispalio. Ona je iskulirala, nije pravila dramu. Samo ga je pustila da se izduva. Nije mu se ni na telefon javljala. Jako je pametna, sacekala je da se vrati i da je sam pozove. A kada su se pomirili i on na kompenzaciju dobio stan u Novom Sadu, uselili su se zajedno - prica nas izvor.
I od tada ga ne pusta. Pa nije luda, i ona zna kakva ga reputacija prati.
- 'Nije tajna da je Dado imao i po tri devojke za vece. Pre nastupa bude sa jednom, u pauzi izmedju dva bloka sa drugom i posle zavrsi sa trecom. Od kad je raskrstio sa narkoticima, zene su mu bile jedini porok. Pa i sam je govorio kako je voleo da sve proba u seksu, da je bio sa zenama svih boja i rasa i da je sebi ispunio sve fantazije - kaze nas izvor.
Ali, od kako ga je Tijana upecala, nema vise svrljanja. Zbog nje je Dado napustio Beograd gde ima stan i presao u Novi Sad.
- 'Nema veze sto se svadjaju. Dado kad voli, on voli, a Tijana je bas njegov tip. Dobra je, fina i potpuno je posvecena njemu. Bas ono sto on trazi - zena okrenuta porodici - zavrsava nas izvor.
Posle neuspelog braka Dado nije imao ozbiljnu vezu. Kao mlad ozenio se AnaMarijom Kikos sa kojom ima i sina. Detetu je jako privrzen, a da ga u tome podrzi ocekuje i od Tijane, sa kojom sada zivi.
Jedan od najpopularnijih imitatora Majkla Džeksona na svetu Đuzepe Ruizi igrao je u novom spotu Dada Polumente za pesmu „Fali mi ljubav“.
Poznati pevač je još u decembru mesecu snimio neke kadrove spota u Mostaru, ali je tri meseca čekao da se Đuzepe vrati sa svetske turneje oficijalnog Majkl Džekson šoua „King of pop“ Dado je bio oduševljen kada mu je reditelj spota predložio da angažuju slavnog imitatora, jer je Polumenta rođen istog datuma kao Džekson i njegov je veliki obožavalac.
Najveća domaca diskoteka "Vanila" u Ofenbahu i okolini nedavno je bila tesna da primi sve obožavaoce Dada Polumente. Sa samo tri snimljena albuma stao je rame uz rame sa najpopularnijim pevačima na estradi. Red dugačak nekoliko desetina metara ispred ulaza u diskoteku je neprikosnoveni dokaz o njegovoj popularnosti.
- Prezadovoljan sam posetama na mojim nastupima. Ljudi prepoznaju kvalitet i tako je svuda bilo gde sam nastupao u Srbiji, kao i večeras u dijaspori. Publika u 'Vanilli' je ekstra. Večeras smo oborili sopstveni rekord i mislim da preko ovoga ne može više - rekao je Dado.
Uporedo sa brojnim gostovanjima priprema nove pesme i duet sa Acom Lukasom za koji je uveren da će biti hit.
- Spremam, zaista, nešto što sam ceo život želeo i maštao još kao dečak. Ovaj album biće kruna mog dosadašnjeg rada koji će pomeriti moje mesto na estradi, ali i kompletno tržište. Na njemu će biti duet sa Acom Lukasom koji će oboriti sve rekorde slušanosti. Lukas i ja smo dosta slični po pitanju stila, žive svirke i energije. Ovaj album biće pečat na moju karijeru - kaže Dado i dodaje za sebe da nije incidentan tip.
- Smatram da je za uspešnu karijeru bolje ne pojavljivati se u trač rubrikama. Skretati pažnju na sebe sa stvarima koje nemaju veze sa muzikom je ispod mog nivoa - kaže poznati pevač.